انواع فیلتراسیون آکواریوم

انواع فیلتراسیون آکواریوم

آلودگی آب به دو قسمت فیزیکی و شیمیایی تقسیم می شود. اضافات غذایی، ذرات معلق و استفاده از وسایل جانبی آلوده، در ابتدا باعث آلودگی های فیزیکی مانند کثیفی، کدری و تیرگی آب می شوند اما فضولات ماهی ها که دارای آمونیاک هستند...
انواع فیلتراسیون آکواریوم

انواع فیلتراسیون آکواریوم

آلودگی آب به دو قسمت فیزیکی و شیمیایی تقسیم می شود. اضافات غذایی، ذرات معلق و استفاده از وسایل جانبی آلوده، در ابتدا باعث آلودگی های فیزیکی مانند کثیفی، کدری و تیرگی آب می شوند اما فضولات ماهی ها که دارای آمونیاک هستند ترکیب شیمیایی آب را تحت تأثیر قرار می دهند و باعث آلودگی شیمیایی آب می شوند.

چگونه آکواریوم را فیلتراسیون فیزیکی کنیم

  1. استفاده از فیلتر ریز شنی
  2. استفاده از دستگاه تصفیه برقی
  3. سیفون دستی

در روش استفاده از سیفون دستی به وسیله شیلنگ های مخصوص یا یک شِلنگ باریک، اضافات غذایی و ذرات معلق آکواریوم خارج می شود. در این روش برای جلوگیری از خروج حجم بالای آب از شِلنگی با قطر دهانه کم استفاده می شود. بدیهی است که بعد از هر بار کف شویی باید مقداری آب تازه به آکواریوم اضافه شود.

چگونه آکواریوم را فیلتراسیون شیمیایی کنیم

از موادی مثل رزین (برای سبک کردن آب)، ذغال فعال (برای رفع کدورت و بوی آب و همچنین تنظیم PH) و زئولیت (برای تعادل PH) استفاده می شود.
برای از بین بردن آمونیاک تولید شده توسط ماهیان نیز از بیوفیلترها استفاده می شود. این فیلترها به وسیله باکتری های تجزیه کننده ویژه ای طی فرآیند تصفیه شیمیایی، آمونیاک سمی را به نیترات که سمیت کمتری دارد تبدیل می کنند. باید توجه داشت باکتری های موجود در بیوفیلتر زنده بوده و در صورت خاموشی فیلتر و کمبود اکسیژن و غلظت های بیش از حد مجاز مواد ضدعفونی کننده و آنتی بیوتیک ها در آب آکواریوم از بین خواهند رفت.

عوامل موثر در بهداشت آکواریوم چیست

به منظور کنترل بهداشتی آکواریوم و به حداقل رساندن تعویض آب در آن رعایت کلیه نکات چرخه بهداشتی که در ادامه بحث به آن ها اشاره شده است به طور پیوسته ضروری می باشد.
باید توجه داشت که هر یک از نکات این چرخه به تنهایی بخشی از موارد کنترل بهداشتی آکواریوم را در بر می گیرد و با انجام دقیق کلیه موارد چرخه می توان آکواریومی تمیز و زیبا داشت که حتی برای مدت زمان یک سال نیاز به تعویض کامل آب آن نباشد.

ماهی‌های زینتی قرمز داخل آکواریوم

وجود نور مناسب در آکواریوم در تولید غذا و خوش رنگ شدن اکثر ماهی ها مثل گوپی، رزی بارب، دیسکوس و… موثر است، اما نور شدید و مستقیم خورشید باعث تولید بیش از حد زی شناوران گیاهی می شود و چون مصرف کننده ای در حد میزان تولید وجود ندارد، این زی شناوران محیط آکواریوم را سبز و خزه ای می کنند و باعث آلودگی آکواریوم می شوند و برای حل این مشکل بهتر است آکواریوم در محلی قرار گیرد که در معرض نور مستقیم خورشید نباشد و برای فراهم کردن نور مورد نیاز آکواریوم از لامپ های مهتابی مخصوص این کار استفاده شود.

چگونه دمای آکواریوم را کنترل کنیم

دمای بالا باعث تحریک بیشتر ماهی ها و افزایش متابولیسم آنها می شود ماهی ها در این دما نیاز غذایی بیشتری پیدا می کنند و در نتیجه محیط آکواریوم با فضولات و یا اضافات مواد غذایی، آلوده می شود. دمای بالا در رشد باکتری ها و دیگر میکروارگانیسم ها نیز موثر است و اگر توده ای از غذا(به صورت اضافه) در آکواریوم باقی بماند، محل تکثیر سریع باکتری ها می شود و عوامل بیماری زا را در آب افزایش می دهد که برای رفع این مشکل دمای آب را همیشه باید کنترل کرد.

دمای مناسب و متعادل برای اکثر گونه های ماهیان زینتی ۲۹-۲۷ درجه سانتی گراد است و در آکواریومی که سیستم فیلتراسیون آن قوی نباشد دما را باید به صورت تدریجی و مناسب در حد پایین نگه داشت تا نیاز غذایی ماهی ها کم شود. با این کار دوره رشد ماهی ها طولانی تر می شود اما به یاد داشته باشید که رعایت بهداشت آکواریوم عمر متوسط ماهی ها را افزایش خواهد داد.

بازخوردها
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد